Chat with us, powered by LiveChat

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΣ

εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Η χώρα μας σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της desi βρίσκεται στην 26 θέση στις 28 χώρες σε θέματα διαδικτυακών δεξιοτήτων. Το 37% των Ελλήνων δεν χρησιμοποιεί καθόλου το διαδίκτυο και πολύ μικρά ποσοστά απολαμβάνουν τα οφέλη του, όπως ασφαλή αναζήτηση πληροφοριών, διαδικτυακές αγορές, διαδικτυακές συναλλαγές.

Ο μέσος χρήστης στην Ελλάδα δεν προστατεύει ικανοποιητικά τα προσωπικά του δεδομένα τα δικά του και της οικογένειας του στο διαδίκτυο, πέφτει σχετικά εύκολα θύμα απάτης, αναζητεί ιατρικές πληροφορίες χωρίς να έχει αναπτύξει κριτικές δεξιότητες, αδυνατεί σε μεγάλο βαθμό να αναγνωρίσει και να προστατευτεί από συμπεριφορές διαδικτυακής εξάρτησης, τον τζόγο, περιστατικά διαδικτυακού εκφοβισμού, απάτης και υπερέκθεσης.

Το ΚΕΚ ΕΛΤΑ εισάγει τους εργαζόμενους στον ψηφιακό κόσμο μέσα από ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Εκπαιδευτές με υψηλή εξειδίκευση στο θέμα αναλύουν θέματα όπως:

– η καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού
– η ανάπτυξη κριτικής ικανότητας στο διαδίκτυο στην αναζήτηση της πληροφορίας
– οι τραπεζικές συναλλαγές (e-banking)
– η ηλεκτρονική διακυβέρνηση (e-government)
– οι διαδικτυακές συναλλαγές (e-commerce)
– τα κοινωνικά δίκτυα
– συμπεριφορές εξάρτησης
– παραβατικές συμπεριφορές
– fake news
– ρητορική μίσους και
– προστασία προσωπικών δεδομένων

Η διασύνδεση του προγράμματος με τις εξατομικευμένες ανάγκες του εργαζόμενου εξασφαλίζει την επιτυχία και την βιωσιμότητα της δράσης.

Το πρόγραμμα έχει ως βασικό σκοπό να καταπολεμήσει τον ψηφιακό αναλφαβητισμό αλλά και να βοηθήσει τους εκπαιδευόμενους να χρησιμοποιήσουν σημαντικές υπηρεσίες που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα στην εργασία τους και την οικιακή τους οικονομία.

Θα βοηθήσει στο μέτρο που του αναλογεί στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που ενισχύει τέτοιες προσπάθειες συντονισμένης εκπαίδευσης και κατάρτισης κυρίως των εργαζομένων του δημόσιου τομέα που έχουν μείνει πίσω στον τομέα της ψηφιακής εξοικείωσης.

– Η γνωριμία των εκπαιδευόμενων με τη χρήση Η/Υ και το διαδίκτυο. Δυνατότητες του διαδικτύου, γνωριμία με εφαρμογές, κοινωνικά δίκτυα και υπηρεσίες. Εκμάθηση κανόνων αγορών μέσω του διαδικτύου, διατραπεζικών συναλλαγών και υπηρεσιών διακυβέρνησης.

– Ανάπτυξη κριτικής ικανότητας διάκρισης των αξιόπιστων πληροφοριών (ενημερωτικές, ιατρικές) από τις φάρσες (Ηoaxes) και τις απάτες του διαδικτύου. Προστασία προσωπικών δεδομένων, κανόνες ελεύθερης έκφρασης και αποφυγή ρητορικής μίσους.

– Ιδιαίτερη έμφαση στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών στο διαδίκτυο και την ψυχολογία του χρήστη. Προστασία ενηλίκων και παιδιών από τους κινδύνους του διαδικτύου μέσα από τις υπηρεσίες αναφορών και προστασίας των χρηστών του διαδικτύου.

– Βελτίωση και εξοικείωση του προσώπου που «φοβάται» να έρθει σε επαφή με τη σύγχρονη τεχνολογία.

Το ΚΕΚ ΕΛΤΑ απευθύνει το πρόγραμμα ιδίως σε εργαζόμενους χαμηλής εκπαίδευσης ΔΕΚΟ και δημοσίων φορέων που συνήθως εκφεύγουν της συνεχιζόμενης κατάρτισης και πρέπει να αρχίσουν να εξοικειώνονται και να χρησιμοποιούν στη δουλειά τους ψηφιακές τεχνολογίες.

Το κόστος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι 90 € ανά άτομο.

Το πρόγραμμα κατάρτισης είναι διάρκειας 10 εκπαιδευτικών ωρών στην αίθουσα και πραγματοποιείται σε διήμερη βάση.

Προσφέρεται η δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω του λογαριασμού ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ.

Φυσική παρουσία: Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με οπτικοακουστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας στις εγκαταστάσεις του ΚΕΚ ΕΛΤΑ στην Αθήνα (Αδριανουπόλεως 45, Καισαριανή 161 21) και τη Θεσ/νικη (Λαγκαδά 199, Σταυρούπολη 564 30)

– Προσφέρεται η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί το σεμινάριο και στις εγκαταστάσεις των ενδιαφερόμενων φορέων.

Γιώργος Κορμάς

Ιατρός, Εκπρόσωπος Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Οι εκπαιδευτές μας

Το προσωπικό και οι συνεργάτες μας είναι στελέχη του ΕΛΤΑ, πανεπιστημιακοί, εξειδικευμένοι επιστήμονες, καταξιωμένοι εισηγητές και σύμβουλοι από την αγορά με μεγάλη εμπειρία επαγγελματική και εκπαιδευτική σε επιχειρήσεις ή οργανισμούς.

  • ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
    ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ
  • ΚΟΡΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
    ΚΟΡΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ

Αίθουσες Διδασκαλίας

Δήλωσε Συμμετοχή

Για πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινές 10-12 στα τηλ: 210-3385894 & 2310 656503 ή συμπληρώστε την κάτωθι αίτηση συμμετοχής και εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας

Για πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινές 10-12 στα τηλ: 210-3385894 & 2310 656503 ή συμπληρώστε την κάτωθι αίτηση συμμετοχής και εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας

Related Projects
X